zondag 12 juni 2011

Zondag

Waarover kan iemand schrijven als die op een zonnige zondagochtend buiten aan de teak tafel achter zijn pc zit en de felle zonnestralen vangt op zijn gelaat en armen? Door dit te tikken op het klavier van zijn pc, heeft hij meteen gekozen waarover hij schrijven zal. Over zondagochtenden achter een pc in de zon.

De dag zal voorbij kabbelen vandaag als een trage beek die zich naar het landschap plooit en buigt en niet bij machte is de groene velden en glooiende grijzige akkers ingrijpend te veranderen en dat voelt precies zoals het hoort. Het is gewoon zondag.

Eerst drink je een lekkere verse koffie uit de espressomachine die de koffiebonen maalt en daarna perst in een 30 cc'tje. Daarna drink je een vers vruchtensapje en je eet een vettig croissantje met wat jonge gouda. De zon wenkt en je gaat buiten op je pc tokkelen. Daarna is het tijd voor een licht aperitief en vandaag denk je aan een betere cava. Je eet wat en misschien doezel je daarna in, liggend in de hangmat, tussen de weides in waarop de paarden vredig grazen.

De wind waait de directe hitte van je huid. Hoog in de lucht zijn wolken tot dunne doorzichtige papieren getrokken en ze sluieren zacht de zon. Het over van de es en de kastanjelaar ruisen en je hoort een merel. Een vink. Mussen. Een houtduif. Een koekoek. Het nagelen van een specht die inhakt op de gindse populier. Een suskewiet eindigt elk liedje met zijn eigen naam. Honderden keren.

En verder is er niets.

Het is zondag in het land van Schelde, Dender en Durme. Rust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten