zondag 14 april 2013

Het gras groeit

"Ik heb het gezien". zegt Boerken in het Donker Kot, "en dan is het officieel! Het gras is beginnen groeien gisteren." Boerken komt net binnen nadat hij in het eerste licht van de zondag de paarden hooi heeft gegeven en zijn ogen fonkelen en Stil Meisje voelt zijn bruisen en zegt "Dat vraagt om een vreugdedansje."
Boerken, die geen gelegenheid om Meisje te kunnen aanraken voorbij laat gaan, lacht en Meisje zegt de muziek luider en op REM dansen ze hun GrasGroeiDansje lachend en uitbundig zoals alleen Stil Meisje uitbundig kan zijn, zoals alleen de zee kan bruisen zonder storm en zoals alleen de wind en de wolken wild kunnen zijn.
En terwijl ze het Donker Kot vullen met muziek en er "bushwacked Tie another one to the racks, baby Hey, kids rock and roll Nobody tells you where to go" doorheen de keuken knalt en Meisje en Boerken weinig elegant voor het raam dansen en buiten het gras groeit op de weides, komen Knorpot en Zakenman tegelijkertijd toe en Knorpot draait de muziek zachter en Zakenman weer harder en Knorpot kookt water en Zakenman maakt espresso en als de song gedaan is en Meisje lacherig bij hen komt staan en hen beiden uitbundig op de kaken kust en hen knuffelt alsof ze de beertjes zijn van een kind, smelt Knorpot heel even en verliest Zakenman de laag Tefal om de ziel en daarna zitten ze alle vier om de tafel voor het raam en drinken ze thee of espresso en vers water uit een karaf en kleine glaasjes. Dichter, die ze vergeten zijn in al hun uitbundigheid en vroege zondagsvreude, zit wat dieper in huis en beschrijft het tafereel en besluit niet in de lommer van de dag te blijven hangen. Hij gaat in de kelder en haalt de wijn die ze straks zullen drinken in de tuin, als de zon er is en de wind uit het Zuiden de lente brengt.

Sent via BlackBerry offered by Proximus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten