dinsdag 21 mei 2013

Thee ceremonie

Hij drinkt thee. Voorzichtig. Met kleine slokjes. Thee heeft geen smaak. Je smaakt de geur met je neus. Vertelde een Chinees hem ooit en hij neigt het te geloven. Niet omdat het waar hoeft te zijn. De waarheid is saai soms. Dit verhaal is mooier dan de waarheid. Het kan waar zijn. En onwaar.

Hij drinkt groene thee uit China die kort getrokken heeft in water dat net niet kokend meer is. Hij drinkt behoedzaam. Nippend. Rustig. Hij drinkt rust. Hij gebruikt 2 theepotten. De ene theepot is design en is een dierbaar geschenk. De andere komt uit Sri Lanka en de mensen die hem kado gaven woonden daar en hij heeft hen in bij 20 jaar niet meer gezien. De thee is ook een kado. En de kopjes en dubbelwandige glazen bekers gebruikt hij door elkaar. Hij maakt van alles een ceremonie. Hij houdt van ritualen. Hij drinkt rust.  

Knorpot zit voor het raam in het laatste licht. Buiten regent het heftig en het is bitter koud. Knorpot drinkt thee en kijkt naar de bomen. Het gras en het lover zijn heftig. Als groen vuur.

Sent via BlackBerry offered by Proximus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten