vrijdag 18 februari 2011

Teflon

In ons bananenlandje bij de zee, waar de steenwegen de dorpen doorklieven, de weides en bossen verdwijnen en vervangen worden door industrieterreinen, baanwinkels en villawijken, waar de dorpen uiteindelijk aan elkaar groeien in een lang lint langs diezelfde lelijke steenwegen, gebeuren zelden echt spectaculaire dingen en daarom is het versturen van een mail waarin, volkomen terecht, maar misschien niet geheel collegiaal, de ene minister de anderen een beetje cynisch typeert met woorden als beton, teflon en karikaturen, meteen goed voor een hele dag verhitte berichtgeving.
In ons apenland is vandaag hard gegoogled op het woord 'teflon'.

Vanochtend al, kreeg dhr Muyters, klein van gestalte, groot van ego en klein geschapen in de hersenpan, die mail te zien, riep meteen zijn kabinetsmedewerkers in conclaaf en las voor: beton, teflon en karikaturaal. 'Wat is dat? Teflon?' riep hij met hoge stem en een van de jongere medewerkers opende Google en startte de eerste zoekactie van de dag.

Het is dan ook zeer erg. Zij, Limburgse en vrouw en dus per definitie underdog, was zo stom geweest iets te snel op de 'verzenden' toets te drukken. Een uiterst geleerde droogstoppel uit haar partij had dat enige maanden geleden ook al gedaan. Jammer dat zij verklapte dat de literaire spitsvondigheden niet van haar hand waren. Dan had ik haar helemaal ok gevonden. Nu heb ik alle bewondering voor de Onbekende Kabinetmedewerker.

Ik dacht aan een nieuw product. Een e-mail programma dat de 'verzend' optie niet heeft. Lekker handig. Wel jammer voor de pers. Stel je voor dat die brave minister dit net op tijd gemerkt had en niet op 'verzenden' had gedrukt. Waarover zouden de journaals dan bericht hebben? Over de 250? Alweer?

Lang leve Teflon en beton.

Lang leve Lieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten